måndag 24 oktober 2011

Gör vårrullar till lunch!


Idag gjorde vi vårrullar till lunch. Enkelt och riktigt gott! Gör så här:

Köp vårrulle degblad i din lokala arabiska butik, ofta står det på förpackningen hur man gör med själva bladen. Mina var frysta så jag började med att tina dem. De är väldigt tunna så man får vara lite snitsig när man delar på dem.

Jag började med att riva morötter och vitkål ganska fint.

Sen wokade jag det tillsammans med vitlök, ingefära, soya och sriracha.

Nu börjar pillet! Ta försiktigt bort ett degblad från högen och lägg det så att rutan är som en harlekinruta. Lägg sedan lite fyllning ganska långt ner på bladet. Vik upp nedre fliken och vik sedan in ena sidan. Rulla ett halv varv och vik över andra sidan. Fortsätt rulla och blöt ner övre fliken lite så att den fäster.

Fritera i olja tills de blir gyllene.
Smakar fint med ris och sweet chili sås!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar